Според промените в Закона за гражданството на Германия от хората,

...
 Според промените в Закона за гражданството на Германия от хората,
Коментари Харесай

Нов закон: За да получиш гражданство в Германия, трябва да подкрепяш Израел

 

Според измененията в Закона за поданството на Германия от хората, които аплайват за натурализация (придобиване на поданство или народност – бел.ред.) в страната, към този момент ще се изисква да потвърдят правото на Израел да съществува.

Законодателството, което влезе в действие през вчерашния ден, 27 юни, е част от широкообхватна промяна на поданството в Берлин, защото държавното управление се бори с възходящия антисемитизъм, възходящата известност на крайната десница и яростните диспути по отношение на дейностите на Израел във войната в Газа.

Изпитът за натурализация в страната към този момент ще включва редица нови въпроси, се показва в изказване на вътрешното министерство.

 Дебатът сред Джо Байдън и Доналд Тръмп: Кой завоюва? (ВИДЕО) Светът 5 мин. Дебатът сред Джо Байдън и Доналд Тръмп: Кой завоюва? (ВИДЕО)  След реорганизация за над 6 млн. лева. първият магазин на BILLA в Шумен още веднъж отвори порти Advertorial 4 мин. След реорганизация за над 6 млн. лева. първият магазин на BILLA в Шумен още веднъж отвори порти  Проф. Рачев: Петък евентуално ще бъде най-студеният ден през юни Тази сутрин 3 мин. Проф. Рачев: Петък евентуално ще бъде най-студеният ден през юни  Калин Стоянов: Има заплаха за придвижването на хората по централните булеварди на София Тази сутрин 4 мин. Калин Стоянов: Има заплаха за придвижването на хората по централните булеварди на София  Васил Терзиев: Ако бъдем наказани да платим санкциите на Столична дирекция на вътрешните работи, ще ги платя персонално Тази сутрин 6 мин. Васил Терзиев: Ако бъдем наказани да платим санкциите на Столична дирекция на вътрешните работи, ще ги платя персонално  Лена Бориславова: КПКОНПИ се управлява от политически подвластни лица България 2 мин. Лена Бориславова: КПКОНПИ се управлява от политически подвластни лица  Сигнал на живеещите в „ Люлин “: Колко пъти може да бъде ремонтиран един тротоар? Тази сутрин 2 мин. Сигнал на живеещите в „ Люлин “: Колко пъти може да бъде ремонтиран един тротоар?  Дебатът сред Джо Байдън и Доналд Тръмп: Кой завоюва? (ВИДЕО) Светът 5 мин. Дебатът сред Джо Байдън и Доналд Тръмп: Кой завоюва? (ВИДЕО)  След реорганизация за над 6 млн. лева. първият магазин на BILLA в Шумен още веднъж отвори порти Advertorial 4 мин. След реорганизация за над 6 млн. лева. първият магазин на BILLA в Шумен още веднъж отвори порти  Проф. Рачев: Петък евентуално ще бъде най-студеният ден през юни Тази сутрин 3 мин. Проф. Рачев: Петък евентуално ще бъде най-студеният ден през юни  Калин Стоянов: Има заплаха за придвижването на хората по централните булеварди на София Тази сутрин 4 мин. Калин Стоянов: Има заплаха за придвижването на хората по централните булеварди на София  Васил Терзиев: Ако бъдем наказани да платим санкциите на Столична дирекция на вътрешните работи, ще ги платя персонално Тази сутрин 6 мин. Васил Терзиев: Ако бъдем наказани да платим санкциите на Столична дирекция на вътрешните работи, ще ги платя персонално  Лена Бориславова: КПКОНПИ се управлява от политически подвластни лица България 2 мин. Лена Бориславова: КПКОНПИ се управлява от политически подвластни лица  Сигнал на живеещите в „ Люлин “: Колко пъти може да бъде ремонтиран един тротоар? Тази сутрин 2 мин. Сигнал на живеещите в „ Люлин “: Колко пъти може да бъде ремонтиран един тротоар?

„ В отговор на възходящия антисемитизъм в Германия описът с въпроси в изпита по натурализация беше уголемен. Добавени са нови изпитни въпроси по тематиките за антисемитизма, правото на страната Израел да съществува и живота на евреите в Германия “, се споделя в известието.

Войната в Газа и мощната поддръжка на Берлин за Израел провокираха доста полемики в Германия. След атентатите от 7 октомври немските законодатели, в това число канцлерът Олаф Шолц, още веднъж обявиха, че сигурността на Израел е въпрос от народен интерес на Германия.

Други гласове в страната обаче упрекнаха управляващите, че са отишли прекомерно надалеч, нарушавайки правата на пропалестинците и свободата на словото.

Към този комплициран подтекст се прибавя и фактът, че в Германия живее най-голямата палестинска диаспора в Европа, която се равнява на 300 000 души.

Германският народен представител от Зелените Ламия Каддор съобщи по-рано пред CNN, че мюсюлманските общности в Германия се усещат остракирани в светлината на събитията в Близкия изток.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР